RSS Feed

Replici și filme

vezi toate articolele de
11 Oct 2013 la 20:56 15 comentarii 458 vizualizari.

Replici și filme

Începând cu albina și cu margareta, apoi cu motanul și pisica, boul și vaca, tata și mama, care se iubesc atât de mult. Se tace înainte și se tace după – dar, între ele, o fantă, iar prin ea, Luminile.

by Peter Sloterdijk

Zilele trecute am văzut o replică la un articol mai vechi: “Israel the war criminals”. Țin să precizez că nu știam de existența acelui blog al conservatorilor dreaptaci și nici de acea dezbatere interminabilă despre mois, unde eram decapitată în fel și chip. M-a amuzat că v-ați pierdut atât de mult timp în photoshop și atât de puțin timp pentru verificarea unor informații – 80% falsificate. Pe scurt nu m-am referit sub nici o formă la israelienii de rând, ci la politicienii evrei. Discursul meu nu era intenționat stângist și nici anti-semit, eu fiind apolitică (nu am opțiune politică; știu că nu guvernul conduce această țară ci securitatea; prin urmare tot show-ul politic e o mascarada de 2 lei fără nici o valoare pentru cetățeanul de rând, supus sacrificiului neconditionat). Sunt anti-rasistă, anti-sexistă așa cum e de bun simț să fii în secolul XXI. Cu toate acestea cred că pot lua poziție față de situația victimelor de război fără să am vreo atârnare politică. Nu am nici o legătură cu USL-ul din moment ce mi-am dat demisia din Mișcarea Verzelor cu un an înainte de demisionarea în grup a colegilor mei. Motivul: nu am fost niciodată de acord să facem coaliție cu USL-ul și nu agream aparițiile în public ale lui Remus Cernea alături de Victor Ponta – care oricum se întâmplau cu sau fără voia sau crâcnirea noastră.

************************************************************************************

RECLAMĂ

Centrul de Terapii Complementare “Forţa Vieţii” vă oferă posibilitatea testării GRATUITE a nivelului de stres, la sediul său din Bucureşti, str. Splaiul Independenţei, nr. 2J, et. 1, ap. 6, interfon 06, sector 3. Participanţii vor beneficia de terapii GRATUITE în cadrul centrului (în luna octombrie). Programări la tel: 0371491219, 0740-030.052, 0734-527.380. “Te putem ajuta să învingi stresul, frica, panica și anxietatea!” spun terapeuții centrului.

Love abundance de la cel mai bun terapeut în viață: Marlena Scarlat. Verificat. Confirmat.

https://www.facebook.com/FortaVietii

***************************************************************************************************

“Trăiesc într-o utopie care nu îmi aparține”  Yoanni Sanchez

Să trecem la stimata doamnă Margarina, căreia i-am promis că-i fac munca de selecționer al festivalului. Între timp m-am răzgândit. Pot recomanda câteva filme pentru anul cinematografic 2012-2013, nu înainte de a aminti și ultimele noutăți din post valul românesc. Nu știați dar mai nou sunt pe val regizorii prăjiți la creier dar în stare lucidă (kulmea!). S-a dus cu minimalismul-realist-clasic-vomitivo-depresiv.

Zilele trecute am fost invitată de un băiat la film. N-am crezut că mai există romance pe planeta românească, dar iată! El m-a dus la cinema. Eu la doctor. Dar asta e o altă poveste :p Revenim. Am văzut “Lupul” în regia lui Bogdan Mustaţă, un regizor în vârstă de 35 de ani. Tânărul asistent de producție probabil că a extras doar esența învățăturilor Marelui Maestru Cătălin Mitulescu: Ada Condeescu trebuie poștită. Premiera a fost pe 4 octombrie și coincidență: 4 oameni în sală. M-am bucurat de intimitate și de faptul că aveam o sală impecabilă doar pentru noi. În ciuda faptului că demersul autorului se baza pe no-sound-track, no-dialog & no-story, interlocutorul meu făcea comentarii atât de amuzante, încât au salvat întreaga proiecție :) Thanks God! După vizionarea twilight-ului am rămas totuși cu câteva nelămuriri: Sergiu Nicolaescu era viu sau doar bântuia în imaginarul puștiului de 16 ani? Săracu om nu a avut noroc nici în ultima secvență filmată. Are puține replici, iar una dintre ele și ultima (cred): “Am obosit!”după care moare, dar… în continuarea filmului îl vedem umblând. Noua generație c’est foutu Poutain! Nu pot rezista să nu-l proclam acum și aici pe Dl S. Nicolaescu măcar post-mortem, Edward D. Wood, Jr al românilor. La un moment dat o bătrână urcă scările și cade fără nici o cauză, sub privirile indiferente ale puștiului care reacționează în felul următor: intră în lift unde-l așteptă Ada în chiloți. Secvența următoare e plină de acțiune și suspans: cei doi “îndrăgostiți” (?) bat prin toate ușile blocului, iar la final o vedem pe Ada picior peste picior așezată pe un fotoliu privind cum un alt bărbat se masturbează. Mult anti-sex prin diverse colțuri ale aceluiași apartament comunist obosit brrrrrrrrrr Băieți cred că revoluția X-uală o trăiți un pic defazat și un pic cam sinistru.

Cert este că atunci când filmul românesc va ieși din minimalismul viziunii de vizuină (apartamentul), când personajul feminim nu va mai fi prezentat mizerabilist, deprimant, pe linia prostituatei, a țoapei sau a eșuatei, atunci când un cadru nu va mai ține între 10 și 30 de minute, atunci când actorii tineri se vor îngriji de propria imagine și vor juca mai cu talent, atunci poate că vom avea o șansă de a ridica cinematografia din România la un standard decent. Penibilul dacă e asumat poate deveni artă, dar când e vorba numai despre penibil atunci un film corect și-ar face sens și nu experimentele. Ne chinuim cu dor și jale în aceeași rețetă care nu funcționează. Filmele românești îmi aduc aminte de mama care insista să gătească lipsită de orice talent sau măsură, același fel de tort săptămâni la rând. Depresia și-o redirecționa în sens practic. De abia de atunci devenea catastrofală. Alte filme românești din aceeași categorie: Și caii sunt verzi pe pereți (2012), Bună! Ce faci? (2011), Roxanne (2013) și alte mizerii.

Doamnă Margarina n-am uitat. Imediat și pe foarte pe scurt că sunt pe fugă:

1. Joshua Oppenheimer, The Act of Killing, 2012

2. Carlos Reygadas, Post Tenebras Lux, 2012

Post Tenebras Lux

3. Paul Thomas Anderson, The Master, 2012

The Master. LOVE

4. Gianfranco Rosi, Sacro GRA, 2013 (va recomand capodopera El Sicario, Room 164 ;)

5. Barbara Miller, Forbidden Voices, 2013

Forbidden Voices

6. Chan-Wook Park, Stoker, 2013

7. Pedro Almodovar, Los Amantes pasajeros, 2013

Los Amantes Pasajeros

s.m.a.

V-aș face și o grafică, dar între timp vă scriu propunerile de autori pe scurt metraj (incomparabil mai buni decat cele pe care le-ați prezentat în cadrul Anonimului): Mitoș Micleușanu http://micleusanu.blogspot.ro/, Adrian Manolescu, Silviu Gherman http://www.youtube.com/user/qazqaz36/videos, Tudor Botezatu, DAN B., Andrei Popa, Adina Pintilie ș.m.a.

Mult succes înafara cinematografiei! Mai lăsați și tinerii competenți să-și facă treaba. Nu știu dacă sunteți conștientă de faptul că cineaștii din noua generație lucrează în corporații și nu în cinematografie, lucrează ca freelnaceri și nu la CNC, lucrează în străinătate si nu cu casele de producție, lucrează prin baruri deși sunt actori! Toată lumea își irosește talentul în complet altă direcție așa cum dumneavoastră poate că vă irosiți degeaba talentul de traducătoare pe la festivaluri de film ca selecționer.

Adio și vă las în compania lui..

Manole Muistu’

.. unde ați jucat de altfel.

Pace!

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 15 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari urmareste-i pagina de Facebook
Antonela Vulpe s-a născut de ziua copilului în Huși
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!