RSS Feed

Există copii amatori de musical?

vezi toate articolele de
20 Dec 2012 la 01:15 4 comentarii 153 vizualizari.

Mizerabilii mi s-a părut mereu un film bun de văzut în preajma Crăciunului. Cartea o citisem în copilărie iar filmul cu Gerard Depardieu în rolul lui Jean Valjean mi s-a părut cel mai apropiat de ceea ce-mi imaginasem eu. Anul acesta, cartea lui Hugo are parte de o nouă ecranizare, în regia lui Tom Hooper, cu Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe și Amanda Seyfried în rolurile principale. Și nu oricum ci o ecranizare …muzicală. N-ar trebui să fie degeaba pentru că muzicalul face în continuare senzaţie pe scenele din toată lumea după 27 de ani (prima ată a fost jucat în Londra, în 1985) cu 60 de milioane de spectatori şi e jucat în 21 de limbi pe tot globul.

Rămâne totuși întrebarea: mai poate Mizerabilii – astfel adaptat pentru marele ecran – să le placă copiilor de azi. Cartea cu siguranță nu le va plăcea, e evident că scriitura este prea greoaie pentru secolul nostru. Filmul poate le-ar plăcea (deși sărăcia și nedreptățile din Franța lui Hugo nu prea cred să aibă succes în 2012) însă mă îndoiesc că muzicalul le va reține atenția timp de două ore și jumătate.
Am văzut luna aceasta Frankenweenie al lui Tim Burton (remake din 2012 al scurtmetrajului lui Burton din 1984) și deși atmosfera a fost destul de dark, cred că un copil poate savura filmul fără să se plictisească. Am auzit de două adaptări 2012 ale poveștii Albei ca Zăpada și am văzut secvențe din ele (mult sânge, efecte speciale, arme, lupte) – Mirror, mirror al lui Tarsem Singh și Snow White and the Huntsman al lui Rupert Sanders. Am înțeles că au avut succes. Anul acesta au mai fost câteva filme pentru copii, readaptări după filme mai vechi sau după cărți cu care am crescut și eu și mulți dintre cei de vârsta mea. Sunt însă realizate după rețeta nouă care include violență explicită și multe elemente de surpriză datorită efectelor speciale și nu poveștilor în sine.
Revenind la Mizerabilii care urmează să aibă premiera de Crăciun și este deja considerat unul dintre favoriții Oscarului din ianuarie 2013, sunt aproape sigură că este un film pentru părinți și că nu va fi vreun copil în cinema care să nu-și tragă mama sau tatăl de mânecă nerăbdător – Mai mergem și la un film azi?

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!